محمد تقی رضوی
شهید سید محمد تقی رضوی در سال ۱۳۳۴ در شهر مشهد متولد شد. او پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و دبیرستان، در رشته راه و ساختمان وارد دانشگاه مشهد شد. استعداد و هوش فراوان محمد تقی باعث شد پدرش به او پیشنهاد ادامه تحصیل در خارج بدهد که با جواب رد وی مواجه شد. پس از پایان تحصیلاتش به سربازی رفت. در دوره سربازی به واسطه علاقه وافری که به امام خمینی(ره) داشت، به دستور او همچون سایر سربازها از پادگان فرار کرد.
سپس برای ادامه مبارزاتش به تهران عزیمت کرد و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و دستور رهبر کبیر انقلاب مبنی بر تشکیل جهاد سازندگی، وارد جهاد شد و در اولین اقدام خود جهاد سازندگی تربت حیدریه را سر و سامان داد.
بعد از تربت حیدریه، برای مأموریتی عازم بندرعباس شد. با شروع جنگ، از سوی جهاد سازندگی خراسان عازم مناطق جنوب گردید و در عملیات های بزرگی چون طریق القدس، رمضان، والفجر٨، فتح المبین و … در قرارگاه مهندسی رزمی جهاد مشغول کارهای زیربنایی عملیات ها شد.
این سنگر ساز بی سنگر، به عنوان قائم مقام قرارگاه مهندسی رزمی نجف اشرف جهاد، در منطقه غرب کشور بر اصابت ترکش خمپاره یک پایش قطع شد که به دلیل شدت جراحات به شهادت رسید.
خاطره ای از شهید
شب دامادی سید محمد تقی رضوی، داشتیم از تربت حیدریه به سمت مشهد می آمدیم. قرار بود ساعت ۶ بعد از ظهر توی رباط سنگ تربت حیدریه، کنار جاده منتظر بمانیم تا آقای رضوی هم به ما بپیوندد تا برای مجلس عقد کنانش به مشهد برویم. یک دفعه دیدیم با همان لباس کاری اش از کارگاه برگشت. حاج آقای امیریان که با ما بود، به خاطر اینکه یکی از بچه ها عکس شهید بهشتی را پاره کرده بود، خیلی ناراحت بود – زمان بنی صدر بود و بچه ها نسبت به اعتقاداتشان بسیار محکم بودند- آقای رضوی وقتی ناراحتی امیریان را دید، پرسید: «چرا ایشان ناراحت است؟» گفتم: «توی خوابگاه عکس شهید بهشتی را پاره کرده بودند.» آقای رضوی گفت: «من مشهد نمی آیم برای عقدکنان!» همانجا دو نفریمان را گذاشت و گفت: «شما بمانید.» ماشین را گرفت و ۳۰ کیلومتر راه را رفت و آمد. رفته بود آن فرد را شبانه از خوابگاه بیرون کرده بود و گفته بود همکاری شما همین جا با جهاد تمام شده تلقی می شود و چون شما عکس شهید بهشتی را پاره کردید، ما نیاز به همکاری شما نداریم. تا آقای رضوی آمد، گفت: «برویم برای مجلس عقد کنان.» و با همان لباس کارش رفتیم برای مجلس عقد.