زندگینامه
شهید رضا امانیبنی
شهید رضا امانیبنی در سال ١٣٣٩ در شهر اصفهان متولد شد. پس از دریافت دیپلم به خدمت سربازی رفت و در یگان زرهی ارتش مشغول خدمت شد. پس از چندی به علت بیماری و عمل جراحی از خدمت معاف گردید. این مسئله همزمان با طلیعه انقلاب اسلامی بود. در این زمان وی به صف تظاهر کنندگان پیوست و نقشی در این حماسه تاریخی ایفا کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی به عضویت سپاه درآمد و راهی کردستان شد و یکسال و نیم در آن دیار به نبرد بیامان با اشرا ضدانقلاب پرداخت. سپس با کولهباری از تجربه به منطقه جنوب شتافت و به سبب آشنایی قبلی با یگان زرهی، وارد یگان زرهی سپاه شد و با خیل غنیمتها، لشکری قوی با امکاناتی ارزشمند به وجود آورد.
او همیشه در خط مقدم بود و فارغ از تعلقات دنیوی به جهاد با متجاوزان میپرداخت. همیشه برای دوری از ریا، کارها و مسئولیتهایش را از دیگران کتمان میکرد. در مسایل نظامی مهارت فراوانی داشت و در ارتقای اطلاعات زرهی و سازماندهی افراد در این رشته تلاش میکرد و بحق او را باید یک نظریهپرداز نظامی و کارشناس زرهی لقب داد.
وی در سال ٦٣ در عملیات عاشورا در ارتفاعات میمک، سمت فرماندهی تیپ ٢٨ صفر را برعهده داشت که شجاعت بینظیری از خود نشان داد و دائم سوار بر موتور در حال سرکشی به نیروها بود و حرکات دشمن را زیر نظر داشت. به همین دلیل توانست عملیات را به خوبی اداره کند.
چارهاندیشی از خصوصیات بارز او بود. با سیاست خاص خود عملیات را هدایت میکرد. با نیروهایش آمرانه صحبت نمیکرد؛ بلکه با توضیح و دلایل آشکار، آنها را به پیگیری امور محوله علاقمند میکرد.
در مدت خدمت خود مناصب مختلفی همچون قائممقام لشکر ٣٠ زرهی، فرمانده تیپ مستقل ٢٨ صفر، فرمانده عملیات قرارگاه سلمان در غرب، قائممقام لشکر ویژه ۲۵ کربلا و فرمانده زرهی قرارگاه کربلا را برعهده داشت. وی سرانجام در تاریخ ٢٤ بهمن ١٣٦٤ در عملیات والفجر ٨ در منطقه فاو به شهادت رسید و پیکر پاکش در گلستان شهدای اصفهان به خاک سپرده شد.
از وصیت نامه ی شهید
… در مجموع ما امت اسلام هستیم که از یکدیگر انتظار داریم، مخصوصا هنگامی که مکتب الهی ما مورد تعرض و تهاجم کافران باشد، باید از آنچه خدا به ما هدیه کرده یعنی همان مکتبمان حفاظت و حراست کنیم. بنابراین آنچه در این زمان برایمان مهم است، همانند زمان های دیگر دفاع از اسلام است.